do selecta
przerwa
interface
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
kwadrat
przerwa
przerwa
 
używane
przerwa

sklep




flexbaker

LILLNORD- SZTUKA CHŁODZENIA

lilnord

baner_lewy_m.jpg

reklama_hobart_2016_m.jpg

 

 
   

Guz Technika Piekarnicza Sp. z o.o.
41-103 Siemianowice ¦l±skie
(Michałkowice) ul. Budryka 4
tel. 0 (prefix) 32 229 49 27
fax 0 (prefix) 32 229 55 03

Maszyny nowe | Urz±dzenia Lillnord | MiniLine

MINILINE (komora zamrażalniczo - garownicza -18°C/+45°C)

Twoje korzy¶ci:
- ¶wieże pieczywo prosto z pieca przez cały dzień
- możliwo¶ć produkcji dużego asortymentu pieczywa
- przeniesienie godzin pracy z nocy na dzień
- lepszy rozwój substancji aromatycznych
- efektywne wykorzystanie urz±dzeń produkcyjnych
- jednostki wykonane na wymiar według potrzeb klienta
- program Flexbaker utrzymuje wygarowane kęsy ciasta gotowe do wypieku nawet do 8 godzin (opcja)
- minimalne miejsce i czas instalacji 
mini1.jpg

Zamrażanie, składowanie, rozmrażanie i garowanie
-18°C/+45°C - do 98% wilgotno¶ci

mini5.jpg

MroĽnio-garownia do 25 arkuszy (800x600 mm)
MroĽnio-garownia MiniLine firmy Lillnord jest idealna dla sklepów firmowych/punktów sprzedaży detalicznej, stacji benzynowych i innych miejsc gdzie chcemy odpiekać ¶wieże pieczywo. Szybki proces rozmrażania i fermentacji mrożonych kęsów ciasta w małych ilo¶ciach jest odpowiednio dobrany dla wysokiej jako¶ci pieczywa.

mini2.jpg
Regulowane szyny montażowe.
Minimalna odległo¶ć między
szynami wynosi 3,75cm
mini3.jpg
Pedał do otwierania drzwi

 

FlexBaker - ¶wieży chleb prosto z pieca przez cały dzień
Opcja dla wszystkich rodzajów urz±dzeń

Zalety systemu FlexBaker:
- jedna komora, w której w sumie odbywa się 6 procesów,
- wzmocnienie smaku i aromatu produktów,
- wyro¶nięte kawałki ciasta gotowe do odpieczenia przez 10 godzin,
- wyro¶nięte kawałki ciasta można wypiec na piekarni lub w sklepie (oddziale),
- duża elastyczno¶ć,
- łatwy transport do sklepów w kastach lub na blachach wypiekowych,
- łatwe przechowywanie produktów w temp +5
°C,
- prosta obsługa wypieku na sklepach firmowych,
- eliminacja błędów obsługi,
- wykorzystanie nadwyżek produkcyjnych,
- brak dodatkowych kosztów składowania w piekarni i transportu do oddziału,
- mniejsze koszty inwestycji. 
flex3.jpg

flex3.jpg

Sterowanie komputerowe i panel dotykowy
System chłodzenia Lillnord pomaga zarabiać pieni±dze podczas snu; równie proste jest sterowanie prac± urz±dzenia. Wszystkie potrzebne parametry można ustawić kilkoma naci¶nięciami klawiszy. WyraĽny tekst na wy¶wietlaczu potwierdza ustawienia.
Programy dzienne i tygodniowe s± dostępne w każdej chwili.

Przyjazne dla użytkownika:
- prosty w obsłudze - wszystkie potrzebne informacje s± wy¶wietlane na panelu
- widoczna sygnalizacja usterek i nieprawidłowo¶ci.
- automatyczny zapis błędów (max 120 rejestracji)
- zdalny dozór przez protokół TCPIP - opcja
- Szybkie i łatwe ustawienie/kasowanie temperatury i wilgotno¶ci
- 200-stopniowa, inteligentna regulacja obrotów wentylatora w okresach rozmrażania i garowania
- regulacja ogrzewania podłogowego
- regulacja ogrzewania ramy drzwi
- dostosowanie krzywych rozmrażania i garowania według własnych potrzeb
- dostosowanie funkcji start-up do wczesnego rozgrzania pieca
- Odczyt dnia i godziny dla zakończenia procesu fermentacji
- dostępna funkcja logowanie pamięci USB dla odczytywania parametrów urz±dzenia
- łatwa w czyszczeniu wytwornica pary
- Program FlexBaker - możliwe rozwi±zanie
- Bezpo¶redni odczyt krzywej postępu 
coolline4.jpg

 

200-STOPNIOWA REGULACJA PRĘDKO¦CI POWIETRZA
Opcja dla LuxLine. Standard dla wszystkich typów produktów


200-stopniowa regulacja prędko¶ci powietrza
Aby zapobiec wysuszeniu kęsów ciasta, powietrze powinno być prowadzone przez nie w sposób łagodny i jednorodny. Cel ten osi±ga się za pomoc± obniżanego sufitu i płyt rozprowadzaj±cych powietrze (¶ciana wyrównuj±ca ci¶nienie).
Najistotniejsza jest jednak nasza 200-stopniowa regulacja prędko¶ci powietrza i liczba wentylatorów. Rozs±dniej jest zainstalować wiele małych wentylatorów niż jeden „turbo".
Urz±dzenia Lillnord s± wyposażone w system regulacji prędko¶ci, który steruje dostawami powietrza. Zwykłe systemy dostępne na rynku maj± 2-3 prędko¶ci. System Lillnord przyczynia się do zmniejszenia kosztów energii, a także zapobiega wysuszaniu ciasta i utracie jego wła¶ciwo¶ci.

coolline3.jpg
coolline4.jpg

 

Zdalna kontrola dostępu
Opcja dla wszystkich produktów

SYSTEM NADZORU „SUPERVISION" Ten niezwykły i ekonomiczny system nadzoru w najwyższym stopniu chroni przed przerwami w produkcji i stratami finansowymi.
Zapewniamy najwyższ± jako¶ć Państwa wyrobów
Z centrum kontroli (1) Lillnord można nadzorować przez modem jedno lub więcej urz±dzeń. Sygnał alarmowy przesyłany jest do centrum kontroli w fabryce firmy Lillnord, gdzie następuje jego analiza (2). Następnie znajdujemy najlepsze dla Państwa rozwi±zanie. Ponieważ większo¶ć sygnałów alarmowych dotyczy problemów zwi±zanych z prac± urz±dzenia, np. „kto¶ zapomniał zamkn±ć drzwi magazynu-zamrażarki" (3), przeważnie wystarczy jeden telefon na podany przez Państwa numer awaryjny.
W przypadku usterek elektrycznych otrzymaj± Państwo wiadomo¶ć, że należy wezwać serwis elektryczny. (3) W pozostałych przypadkach nasz autoryzowany serwis chłodniczy usunie awarię w szybkim czasie (4).

mini4.jpg

 

 

pdf.gif - pobierz plik (6159.2 KB)




Strona główna | O firmie | Nowo¶ci | Targi i wystawy | Nasze montaże | Serwis | Kontakt |